Kemudi ke hadapan untuk mengakses hasil yang dicadangkan

    Menunda, membuang penyenaraian, atau menyahaktifkan penyenaraian anda

    If you want to stop receiving new reservations and remove your listing from search results, you have options. Choose a way to manage your listing that works for you.

    • Snooze it for a set period of time (as long or as short as you’d like!)
    • Unlist it until you’re ready to receive reservations again
    • Deactivate it if you’ll no longer host your place (all confirmed reservations must be complete)

    If you snooze or unlist, you’ll still host your guests for any confirmed reservations.

    Snoozing

    Untuk menunda penyenaraian anda dan menyembunyikannya daripada hasil carian untuk suatu jangka masa:

    1. Pergi ke Penyenaraian, dan pilih penyenaraian yang anda inginkan
    2. Di bawah Maklumat asas penyenaraian, pergi ke Status penyenaraian dan klik Edit
    3. Klik Tunda, dan pilih tarikh mula dan akhir
    4. Klik Simpan

    Temporarily unlisting

    Untuk membuang penyenaraian anda daripada hasil carian bagi tempoh masa yang tidak pasti:

    1. Pergi ke Penyenaraian, dan pilih penyenaraian yang anda inginkan
    2. Di bawah Maklumat asas penyenaraian, pergi ke Status penyenaraian dan klik Edit
    3. Klik Buang penyenaraian, dan pilih sebab anda membuang penyenaraian
    4. Klik Buang penyenaraian

    Permanently deactivating

    Untuk menyahaktifkan penyenaraian anda secara kekal:

    1. Pergi ke Penyenaraian, dan pilih penyenaraian yang anda inginkan
    2. Di bawah Maklumat asas penyenaraian, pergi ke Status penyenaraian dan klik Edit
    3. Klik Nyahaktifkan, dan pilih sebab anda menyahaktifkannya
    4. Klik Nyahaktif

    Perlu diingat bahawa menyahaktifkan penyenaraian anda tidak akan memberi kesan kepada sebarang ulasan daripada tetamu atau ulasan yang anda tinggalkan kepada mereka—ia masih akan dipaparkan pada profil umum.

    Adakah anda mendapat bantuan yang anda perlukan?

    Artikel berkaitan