Kemudi ke hadapan untuk mengakses hasil yang dicadangkan

    Bagaimanakah cara untuk menyahaktif atau memadam akaun saya?

    Anda boleh menyahaktifkan akaun anda buat sementara waktu dan mengaktifkannya semula kemudian, atau anda boleh menghapuskannya secara kekal.

    Untuk menyahaktifkan akaun anda

    Anda perlu log masuk ke akaun anda pada komputer desktop atau penyemak imbas (tidak menggunakan aplikasi Airbnb) untuk menyahaktifkan akaun anda, yang anda boleh lakukan sendiri melalui Urus data anda.

    Apabila anda menyahaktifkan akaun anda:

    • Profil anda akan disembunyikan
    • Jika anda hos, penyenaraian anda akan disembunyikan
    • Sesetengah maklumat, seperti ulasan anda, masih boleh dilihat oleh orang lain
    • Kami akan menyimpan data akaun anda supaya anda dapat mengaktifkan semula akaun anda pada masa depan

    Jika anda ingin mengaktifkan semula akaun anda, anda perlu menghubungi kami.

    Jika anda hos dan anda hanya mahu menyahaktifkan penyenaraian dan bukannya akaun anda, ketahui caranya.

    Untuk menghapuskan akaun anda

    Jika anda ingin menutup dan menghapuskan akaun anda secara kekal, anda boleh melakukannya sendiri melalui Urus data anda.

    Apabila anda menghapuskan akaun anda:

    • Kami akan mengesahkan identiti anda untuk tujuan keselamatan sebelum menerima permohonan penghapusan
    • Setelah permohonan anda diproses, maklumat peribadi anda akan dihapuskan secara kekal, kecuali untuk maklumat tertentu yang kami diwajibkan atau dibenarkan oleh undang-undang untuk simpan, seperti yang digariskan dalam Dasar Privasi
    • kami

    Setelah akaun anda dihapuskan, anda tidak boleh mengaktifkannya semula, memulihkan sebarang data, atau mendapatkan semula akses. Anda perlu membuat akaun baharu jika anda ingin menggunakan Airbnb semula. Jika anda ada soalan mengenai menggunakan hak subjek data anda, ketahui lebih lanjut.

    Adakah anda mendapat bantuan yang anda perlukan?

    Artikel berkaitan